Gebruik van diamant bij het boren en zagen in beton
en steensoorten.

Bij het boren en zagen in beton en harde steensoorten zoals marmer wordt diamant toegepast in zaagbladen en boorkernen. Waarom diamant zou u zich kunnen afvragen? Diamant heeft een enorme hardheid om, in allerlei toepassingen, tot grote boorprestaties te komen.

Zoals tunnels in de bouwkunde, maar ook het betonboren, zagen van beton en polijsten van graniet, marmer, etc. Van de ogen-chirurgie tot de boormachine van de tandarts, in de ruimtevaart en alle industriële technologieën wordt diamant gebruikt.

Vanwege prijsvorming wordt gewerkt met synthetische diamant. Natuurlijke diamanten zijn onbetaalbaar in de industrie, zo ook voor het gebruik voor betonboringen en betonzagen. Vandaar de zoektocht naar synthetische diamanten. General Electric was een van de eerste die daar in slaagde. In 1954 lanceerde zij voor commerciële doeleinden een steen die de duurzaamheid, brekingsindex en hardheid van een natuurlijke diamant heeft. Aanvankelijk gebruikte men de PCD techniek, met als resultaat de poly-cristallyne diamant. Een andere techniek die men toepaste, alweer door GE is de HPHT techniek (hoge druk en hoge temperatuur). Dit proces wordt nog veel toegepast. Echter de ontwikkeling bleef niet stilstaan. Ook Gemesis ontwikkelt door middel van koolstof, hoge druk en extreme temperaturen uitstekende synthetische diamanten.


Boren en zagen in zachte steensoorten

Voor het boren en zagen in zachte steensoorten wordt gebruikt gemaakt van een zogenoemde Widia kwaliteit. Hierbij wordt noch diamant, noch een synthetische diamant wordt gebruikt maar een hardmetalen buitenkern.

Boorland Betonboringen zoekt met de leverancier naar de beste boren en zagen,  afhankelijk van de eisen en vraagstelling van het project waarbij (synthetische) diamant onontbeerlijk blijft.


Wij maken graag een passende offerte voor uw betonboringen..

Boorland Betonboringen - specialist in betonboringen, betonzagen, sleuvenzagen in beton, frezen, betonverankeringen en precisie sloopwerk

Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende afspraak of offerte.
Welkom bij Boorland Betonboringen!


    BOORLAND B.V.
 Contact 


Hoofdvestiging & postadres:
Dorpsstraat 348b
1566 BN Assendelft - Zaanstad

Postbus 56921
1040 AX Amsterdam

Mobiel direct: 06 - 459 66 951


www.betonboringen-boorland.nl

e-mail: info@boorland.nl